Illustrasjonsbilde skrivebord Illustrasjonsbilde skrivebord

Google Mobil First Index

Lukk meny
Åpne meny
Planlegger du å lage nettbutikk?
Vi kan salg på nett
23 03 53 00
Bli kontaktet

Mobile First Index har vært lenge varslet fra Google og spekulasjonene har gått høyt om Google kommer til å rulle ut dette i nær fremtid eller først i 2018. Men hva er Mobile First Index og hvorfor må du forholde deg til dette? Dersom organisk synlighet ikke er viktig for deg, så behøver du faktisk ikke forholde deg til dette. Og dersom du allerede har skaffet deg en responsiv nettløsning, kan du også senke skuldrene. Men dersom organisk synlighet er viktig og du ennå ikke har migrert til en responsiv løsning, da bør alarmklokkene ringe. 

Mobil First Index ble først omtalt av Google i november 2016. Mobile First Index vil si at Google tar utgangspunkt i innholdet på mobile sider når de skal rangere synlighet og dette vil gjelde også for søk på stasjonære enheter. Nettsider som ikke har mobiltilpasset innhold, har inntil nå fått dårligere synlighet på mobilt søk, men dette har ikke hatt noen effekt på søk fra stasjonære enheter. Når Google nå etterhvert begynner å rulle ut Mobile First Index, så vil dette altså ikke gjelde lengre. Har du dårlig synlighet på Google mobilt søk, så vil du etter Google Mobile Index også få tilsvarende dårlig synlighet på søk fra stasjonære enheter. Og det vil si at dersom du fram til nå har hatt god synlighet på Google, så vil du nå miste denne synligheten dersom du ikke har mobiltilpassede nettsider. Det finnes flere alternativer når det gjelder hvordan man kan lage mobiltilpassede nettsider, men her er Google klar i sin anbefaling - responsive nettsider er det beste alternativet. Mobile First Index vil antagelig bli rullet ut gradvis og anbefalingen fra Google er at man er ute i  god til med å legge over til mobile sider.

Vi har gode tilbud på oppgradering til responsiv løsninger og vi leverer noen av de raskeste løsningen som du får på det norske markedet i dag. Ifølge Google er responsiv løsning og hastighet to viktig faktorer for å oppnå organisk synlighet.

Dersom du ennå ikke har oppgradert til responsiv løsning, send oss en epost på post@bysant.no og vi skal gi deg et godt tilbud.

Publisert 06.10.17

Close popup
Close popup
Bekreftelsen på at du ikke er en robot feilet. Vennligst forsøk på nytt.
Det oppstod en feil under sending av skjemaet. Vennligst forsøk på nytt.
Takk for henvendelsen
Vi kontakter deg så fort som mulig