Illustrasjonsbilde skrivebord Illustrasjonsbilde skrivebord

Slik har webdesign forandret seg i løpet av de 10 siste årene.

Lukk meny
Åpne meny
Planlegger du å lage nettbutikk?
Vi kan salg på nett
23 03 53 00
Bli kontaktet

Flere fonter har blitt tilgjengelig

For 10 år siden var det to hovedfonter som dominerte websider flest, nemlig Arial og Times New Roman.  Et lite googlesøk på begrepet "Free web fonts" viser oss akkurat hvordan dette har forandret seg. Dette søket gir oss i dag tilgang til flere tusen såkalte web fonter og flere får vi tilgang til daglig. Heldigvis er vi i dag vi ikke lenger begrenset når det gjelder font-bruken på web. 

HTML - Koden som skaper websider har blitt kraftig forbedret

I dag har vi HTML5 og med den så kom det mange muligheter som vi tidligere bare kunne drømme om. Flash har blitt erstattet med enklere metoder, og  nå ligger muligheten for å integrerere audio, video og interaktive dokumenter via html. 

GIF formatet er erstattet av PNG formatet.

PNG har tre store fordeler over GIF. 

  1. Alpha channels - variabel gjennomsiktighet
  2. Cross platform gamma correction - Kontroll av bildets lysstyrke og farge korreksjon.
  3. Two dimensional interlacing - En metode for progressiv visining.

I tillegg komprimeres PNG bedre enn GIF (mellom 5%-25% mindre filstørrelse)

Mobiltelefonen har forandret web drastisk

Det er ikke lenger slik at vi bruker telefonen bare for å ringe. I dag foregår det stor internett aktivitet via våre telefoner. Dette har igjen ført til at internettbruken har eksplodert de ti siste årene. I takt med dette har det blitt utviklet responsive websider som gjør det enkelt å se en webside på en ordentlig måte på din mobiltelefon.

Sosiale medier  har eksplodert!

I takt med at vi har begynt å bruke mobil til internett - har også sosiale medier fått en større betydning, med facebook som dominerende medie. Dette har igjen ført til at sosiale medier har blitt en viktig del av bedriftsprofilering på internett. Ved å være tilgjengelig på facebook og via annonsering på facebook har flere bedrifter fått tilgang til flere kunder.

Metatags har blitt erstattet.

I webhistoriens start, så var metatags en av de viktigste sidene ved webdesign. I dag har disse taggene blitt erstattet med landingssider. Dette gjør at når du foretar et googlesøk, så havner du direkte på den siden som inneholder den informasjonen du søker etter.

Søkemotorene krever at du har en mobilvennlig side. 

Uten en responsiv side kommer du ikke langt i søkemotorverdenen. Fra og med april 2015 innførte google  mobilvennlge sider som en såkalt "ranking signal". Det vil si at du blir straffet av google dersom din webside ikke er mobiltilpasset. Responsive websider har derfor nå blitt standarden. 

Det er morsomt å tenke tilbake, men utrolig viktig å være i nå-tiden. Hos Bysant er det å henge med på "hva som skjer i internettverdenen" vårt største prioritet. Trenger du hjelp til å fornye deg, så kan du trygt kontakte oss enten det gjelder søkemotoroptimalisering, webdesign, responsiv design, eller hjelp til å starte en nettbutikk.

Close popup
Close popup
Bekreftelsen på at du ikke er en robot feilet. Vennligst forsøk på nytt.
Det oppstod en feil under sending av skjemaet. Vennligst forsøk på nytt.
Takk for henvendelsen
Vi kontakter deg så fort som mulig