Illustrasjonsbilde skrivebord Illustrasjonsbilde skrivebord

Hvor viktig er egentlig web design?

Lukk meny
Åpne meny
Planlegger du å lage nettbutikk?
Vi kan salg på nett
23 03 53 00
Bli kontaktet

Når man foretar et google søk, og klikker seg inn på et søkeresultat, så ønsker man raskest mulig å finne frem til den informasjonen man leter etter. Dersom informasjonen er vanskelig å finne, så er dette ofte resultatet av et lite brukervennlig design. Webdesign handler nemlig om så mye mer enn bare hvordan websiden skal se ut. Når jeg som designer setter meg ned for å hjelpe en av våre kunder med et nytt design, så har jeg konstant en tanke i bakhodet, nemlig;  "Hvordan kan jeg sørge for at bruker enklest mulig finner frem på websidene?". Webdesign er altså en kombinasjon av et pent resultat som er enkelt for brukeren å navigere. 

Dette er et argument som du helt sikkert har lest før, og det er like viktig nå som det alltid har vært, men det finnes flere argumenter som er vel så viktige. I en undersøkelse som heter "Trust and mistrust of Online Health Sites", var målet å finne ut om design elementer hadde noe å si for brukeren og i så fall hva. Det som var mest overraskende var at designelementer gjør en mye større inntrykk enn innhold når det kommer til hvor stor tillitt vi får til websidene. Når spurt om å beskrive hvorfor de ikke stolte på en nettside, så var 94% av kommentarene direkte knyttet til designelementene på siden.  Selv om denne undersøkelsen var rettet mot et helsenettsted, så antar en at de samme prinsippene vil kunne gjelde for andre næringer også.

Andre elementer som spiller en rolle for tillitt ble også beskrevet:

  • Websider som tar lang tid å laste
  • Annonser som spretter uventet opp
  • Liten tekst som gjør at det blir vanskelig å lese informasjonen
  • Overveldende mye innhold på websiden
  • Kjedelig design uten farger

Selv om innhold ikke er nevnt ovenfor, så er det ikke dermed sagt at innhold ikke spiller en rolle lenger. Ifølge samme undersøkelse, så svarte 83% av de spurte at innhold spilte en stor rolle. Kombinasjonen av design og innhold ser ut til å spille en kombinert rolle i hvorvidt brukeren føler de kan stole på en webside.

Når du først skal i gang med et webdesign, så er dette noe du ønsker å ha i mange år. Trender kommer og går og det er derfor viktig at din bedrift får et design som er klassisk og som kan med enkle grep se moderne ut uavhengig av årets trend. Det vil si du skal kunne bytte ut bilder og andre elementer som gjør at din webside kan fornyes med enkle grep. 

Som du ser så er webdesign så mye mer enn en pen webside. Det er en kobinasjon av flere faktorer som til sammen gir et seriøst inntrykk av din bedrift. 

Close popup
Close popup
Bekreftelsen på at du ikke er en robot feilet. Vennligst forsøk på nytt.
Det oppstod en feil under sending av skjemaet. Vennligst forsøk på nytt.
Takk for henvendelsen
Vi kontakter deg så fort som mulig