Illustrasjonsbilde skrivebord Illustrasjonsbilde skrivebord

Automatisk opprettelse av rel canonical når du endrer teksten i nettadressen til sidene dine.

Lukk meny
Åpne meny
Planlegger du å lage nettbutikk?
Vi kan salg på nett
23 03 53 00
Bli kontaktet

Når du endrer nettadressen til en eksisterende side i Bysants WebPublish, så vil systemet samtidig ta vare på den opprinnelige nettadressen og fortsatt peke adressen til den siden det gjelder. Som resultat vil du nå ha en landingsside (eller produktside dersom du driver netthandel) som ligger under to forskjellige nettadresser. Dette vil normalt føre til mindre organisk synlighet hos Google fordi søkemotoren nå oppfatter det som om du har duplikat innhold (samme innhold på forskjellige sider). Dersom man har duplikat innhold på nettsidene sine, så håndteres dette vanligvis ved å opprette en såkalt «rel canonical» som er en måte å fortelle Google hvilke nettadresse som fører til det originale innholdet og at hvilke side som har et duplikat innhold som Google skal se bort fra. På denne måten unngår man å bli straffet av Google.

Duplikat innhold er ofte et problem i mange publiseringsløsninger på grunn av måten de forskjellige systemene strukturerer sider og undersider på.
I svært mange publiseringssystemer, så må rel canonical i forhold til enkeltsider implementeres manuelt i hvert enkelt tilfelle og det krever også en del teknisk kunnskap. I Bysant Webpublish behøver du ikke tenke på dette – systemet oppretter automatisk en rel canonical når du gjør endringer i adressene på nettsidene dine.
I Webpublish kan du endre innholdet i en nettadresse på to måter – enten
1. direkte i titteladresse-feltet
eller
2. via SEO-modulen (tilleggs-modul).
Her kan du også lese mer om rel canonical og 301-redirect.
Se video her om hvordan dette virker.
Denne artikkelen ble sist oppdatert 16.10.17
Close popup
Close popup
Bekreftelsen på at du ikke er en robot feilet. Vennligst forsøk på nytt.
Det oppstod en feil under sending av skjemaet. Vennligst forsøk på nytt.
Takk for henvendelsen
Vi kontakter deg så fort som mulig