Meny
Søk

Nye Nettsider?

Vi leverer noen av de raskeste nettløsningene i dagens marked og digitale tjenester som hjelper deg å bli synlig.

Automatisk opprettelse av rel canonical når du endrer teksten i nettadressen til sidene dine.

Dersom du gjør endringer i nettadressene (url) til sidene dine, så vil dette normalt føre til en såkalt 404-error dersom noen fortsatt klikker inn på den gamle nettadressen. Dette vil være et problem dersom du er synlig på Google. I WebPublish har vi nå laget det slik at du godt kan endre nettadressen til en side uten at dette blir et problem i forhold til synlighet på Google.

Når du endrer nettadressen til en eksisterende side i Bysants WebPublish, så vil systemet samtidig ta vare på den opprinnelige nettadressen og fortsatt peke adressen til den siden det gjelder. Som resultat vil du nå ha en landingsside (eller produktside dersom du driver netthandel) som ligger under to forskjellige nettadresser. Dette vil normalt føre til mindre organisk synlighet hos Google fordi søkemotoren nå oppfatter det som om du har duplikat innhold (samme innhold på forskjellige sider). Dersom man har duplikat innhold på nettsidene sine, så håndteres dette vanligvis ved å opprette en såkalt «rel canonical» som er en måte å fortelle Google hvilke nettadresse som fører til det originale innholdet og at hvilke side som har et duplikat innhold som Google skal se bort fra. På denne måten unngår man å bli straffet av Google.

Duplikat innhold er ofte et problem i mange publiseringsløsninger på grunn av måten de forskjellige systemene strukturerer sider og undersider på.
I svært mange publiseringssystemer, så må rel canonical i forhold til enkeltsider implementeres manuelt i hvert enkelt tilfelle og det krever også en del teknisk kunnskap. I Bysant Webpublish behøver du ikke tenke på dette – systemet oppretter automatisk en rel canonical når du gjør endringer i adressene på nettsidene dine.
I Webpublish kan du endre innholdet i en nettadresse på to måter – enten
1. direkte i titteladresse-feltet
eller
2. via SEO-modulen (tilleggs-modul).
Her kan du også lese mer om rel canonical og 301-redirect.
Se video her om hvordan dette virker.
Denne artikkelen ble sist oppdatert 16.10.17

Samarbeide med oss?

post@bysant.no

Telefon 23 03 53 00